Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Megoldás a Windows 10-frissítések problémáinak elkerülésére

Előzetesen kérhetnek blokkolást a hardvergyártók, hogy elkerüljék a felhasználókat érő kellemetlenségeket.

Mind a funkciófrissítések, mind a havonta kiadott szoftverfoltok esetében előfordulnak problémák - vezérlőkiakadások, kék halál képernyők, adatvesztés, biztonsági és kapcsolódási problémák - a Windows 10 operációs rendszert használók számítógépén. Ha a Microsoft kompatibilitási problémákat fedez fel egy funkciófrissítés kiadása után, blokkolni kezdi azokat a számítógépeket, amelyeken a nem kompatibilis szoftver vagy hardver található, így kerülve el, hogy még több felhasználó szembesüljön kellemetlenségekkel. Ez azt jelenti, hogy az érintettek mindaddig nem tudnak továbbfejleszteni a következő változatra, amíg a kompatibilitási probléma fennáll.

Az egyik legfőbb okozói az ilyen blokkolások elrendelésének a nem kompatibilis vezérlőprogramok, és a jelenlegi rendszerben sajnos a blokkolás csak azt követően történik meg, hogy már sok felhasználó észlelt problémákat a számítógépe működésében. Vagyis amíg nem érkezik bejelentés számos felhasználótól, addig a Microsoft nem szerez tudomást arról, hogy gond van a funkciófrissítéssel.

Ez a helyzet megváltozhat az idén, mivel egy új megközelítés bevezetésének köszönhetően a Microsoft lehetővé teszi a vezérlőket fejlesztő és kiadó hardvergyártók számára, hogy blokkolást kérjenek a szoftvergyártótól, ha azt tapasztalják, hogy vezérlójük nem kompatibilis egy új Windows 10 funkciófrissítéssel.

A Microsoft által kiadott tájékoztató szerint az ennek eredményeképpen elrendelt blokkolás legfeljebb 60 napig marad érvényben, ezen idő alatt a gyártók kiküszöbölhetik az általuk felfedezett problémákat.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a problémával érintett számítógépek ezen időszakban nem kapják meg automatikusan az új funkciófrissítést, igaz, az érintett felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy más módszerrel, manuálisan telepítsék azt.

- Annak érdekében, hogy kellemes frissítési utáni élményt biztosítsunk a végfelhasználóknak, ha egy vezérlő nem kompatibilis egy funkciófrissítéssel, partnereink kérhetnek egy átmeneti (30-60 napos) blokkolást, melynek eredményeképpen a Windows Update nem fogja felkínálni a funkciófrissítést az inkompatibilis vezérlőt futtató számítógépeken. A blokkolást azt követően oldjuk fel, hogy a partner kiadott egy frissített vezérlőt a Hardware Dev Center portálon, olvashatjuk a Microsoft közleményében.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció