Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Megint jön egy nagyon hasznos Wi-Fi-újdonság

Hatósági jóváhagyásra vár a Wi-Fi 6E technológia, jelentette be a Wi-Fi Alliance.

Alig kezdte meg a terjedést a Wi-Fi 6 technológia, máris itt egy új vátozat, a 6 gigahertzes spektrumot használó Wi-Fi 6E szabvány, amely jelenleg szabályozó hatósági jóváhagyásra vár. A technológiát alkalmazó első első berendezések várhatóan még az idén megjelennek.

A Wi-Fi 6E előnyei között megtalálható a 6 gigahertzes frekvenciasáv támogatása, melynek köszönhetően 14 további 80 megahertzes és 7 további 160 megaherztes csatorna használata váilk lehetővé a Wi-Fi elérési pontok és az okostelefonok számára. Ugyancsak jó hasznát veheti a 6 gigahertzes spektrum használatának a kiterjesztett valóság iparág.

A szabványalkotó Wi-Fi Alliance szervezet szerint az ipari környezetek ugyancsak széles körben fogják alkalmazni a Wi-Fi 6E-t többek között gépi analítikához, távoli karbantartáshoz és virtuális alkalmazotti tréningekhez.

Mind a vállalatok, mind az otthoni felhasználók kedvezően fogják fogadni a megnövekedett kapacitást és a jobb Wi-Fi teljesítményt. Elsőként az okostelefonokban jelenik majd meg a technológia.

Forrás:https://computerworld.hu/

 

 

Belépés or Regisztráció