Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Negyedik alkalommal kapott Zöld Nyomda díjat a Xerox

Negyedik alkalommal kapta meg a Zöld Nyomda Díjat a Xerox Digitális Nyomda, amellyel elismerték, hogy olyan innovatív technológiákat használ a termelékenység növelésére, amely a lehető legkisebbre csökkenti a környezeti hatásokat.

A Xerox, amely élen jár az intelligens dokumentumkezelésben, közel húsz éve segíti ügyfeleit digitális nyomdai szolgáltatásokkal is Magyarországon, amelynek során olyan megoldásokat kínál, amellyel támogatja a digitalizációs törekvéseket is.

A Xerox Digitális Nyomda azon nagyvállalatok számára dolgozik, amelyeknek nagy mennyiségű nyomtatási szolgáltatásokra van szükségük, többek között tranzakciós, illetve DM levelek, használati utasítások, szórólapok, valamint különféle kiadványok nyomtatása esetén. A nyomda alapításától kezdve arra törekedtek, hogy a termelés során jelentkező energiafelhasználás, károsanyag kibocsátás és a keletkező hulladék mennyisége a lehető legkisebb és könnyen ellenőrizhető legyen. 

A Xerox számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy ezeket a célokat elérje. Ezek közé tartozik többek között: 

  • Hulladékkezelés, amely nem csak a szelektív hulladékgazdálkodást foglalja magában, hanem a festékek, alkatrészek és szénszalagok megfelelő kezelését és újrahasznosítását is.
  • A legkorszerűbb Xerox készülékek, például a Xerox Versant és a Nuvera használata, amelyek megfelelnek a legfrissebb nemzetközi energia- és környezetvédelmi követelményeknek.
  • Újrahasznosított papírt, alacsony olvadáspontú tonereket és LED-es világítású szkennereket használnak, és a Earth Smart nyomtatásvezérlő rendszer segíti a papírhulladék csökkentését.
  • A Xerox ügyfelei számára rendelkezésre áll egy fenntarthatósági kalkulátor, amely lehetővé teszi a vállalatok számára az ökológiai lábnyomuk kiszámítását és az eredmény felhasználását a fenntarthatósági döntések meghozatalakor.

    Ezeket az erőfeszítéseket hangsúlyozza a Xerox legutóbbi globális CSR-jelentése is, amely arra világít rá, hogy a Xerox miként tervez olyan műszaki megoldásokat, amelyek egyedülálló módon járulnak hozzá a fenntarthatósághoz. Az idei jelentés kiemelt témái a következők:

    • A Xerox elkötelezte magát, hogy a globális energiafogyasztását és az üvegházhatású gázok kibocsátásánt 25% -al csökkenti 2025-ig.
    • Az összes újonnan bemutatott terméke 100% -os ENERGY STAR ökocímkével rendelkezik.
    • A bérbe adott Xerox berendezések közel 100%-át elterelte a hulladéklerakókban való elhelyezéstől és az optimalizálta az életciklusuk végére ért termékek feldolgozását.
    • A PrintReleaf partnerség révén több mint 100 000 fát ültetett a világ legértékesebb ökoszisztémáiban.

    A Zöld Nyomda pályázatot idén már kilencedik alkalommal hirdették meg. A minősítés során a pályázók környezettudatosság és fenntarthatósági iránti elkötelezettségét veszik figyelembe, így többek között azt, hogy a működésük során milyen anyagokat, berendezéseket és technológiákat alkalmaznak, hogyan kezelik a hulladékokat és milyen egyéb lépéseket tesznek a környezet megóvásért. 

  • Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció