Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Gyötrelmesen hosszú lesz a Windows 7 agóniája

Négy PC-ből egy még mindig ezt a rendszert futtatja.

A Microsoft január 14-én végképp sorsára hagyja a Windows 7-et, és azt hihetnék, a határidő közeledtével felgyorsult a Windows 10-re történő továbbfejlesztések üteme.

A NetMarketShare legújabb adatai azonban azt mutatják, hogy októberben alig csökkent a Windows 7 piaci részesedése. És ami még kellemetlenebb, a Windows 10 részaránya nem hogy nőtt volna, de kifejezetten csökkent az elmúlt hónapban.

Természeseten a maga 53,33 százalékával továbbra is a Windows 10 ez első számú asztali operációs rendszer, de ez a szám az előző hónapban még 54,30 százalék volt! A Windows 7 részaránya pedig az októberi 26,94 százalékról novemberben 26,86 százalékra változott, ami szinte elhanyagolható csökkenés.

Mindez azt mutatja, hogy a Windows 7 agóniája sokkal tovább fog tartani, mint korábban hitték, mert négy PC-ből egy még ma is ezt a rendszert futtatja.

Szakemberek szerint az otthoni felhasználók ragaszkodását elsősorban a megszokás és a kényelemszeretet magyarázza, a vállalati szférában viszont a váltással járó hardver- és szoftverproblémák miatt ódzkodnak a továbbfejlesztéstől.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció