Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Konyhába készített okostévét a Philips

Android TV fut az Asszisztenssel is vezérelhető eszközön.

Már évekkel ezelőtt rájöttek a gyártók, hogy van igény a főzés vagy sütés közben használható okoseszközökre a konyhában, hiszen rengetegen néznek recepteket a neten, követnek főzős műsorokat a YouTube-on. Első körben a szokásosnál ellenállóbb táblagépekkel és táblagéptartókkal álltak elő a gyártók, utána okoskijelzőket próbáltak eladni a nagyközönségnek, most pedig a jelek szerint beléptünk a konyhába szánt okostévék korszakába.Az egyik első fecskével a Funai állt elő, de a japán gyártó nem a saját brandje alatt dobja piacra, a jobb eladások reményében inkább meglicencelte rá a Philips márkanevet. Aki nem tudná, hogy a Philips-nek már évek óta a legritkább esetben van köze a saját nevével fémjelzett termékekhez, bár a Polaroidtól eltérően nem hajlandó bárkinek biztosítani a névhasználati jogot, így egyelőre nem sikerült lejáratnia magát.

A lényegre rátérve a Philips márkájú okostévébe 24 hüvelykes és 1366×768 pixeles IPS kijelző került, a sztereó hangszórópárja 16 wattos, és Android TV operációs rendszert futtat. A hátulján két HDMI bemenet, antennabemenet, digitális hangkimenet, Ethernet és USB portok találhatóak. Vezeték nélküli adatátvitelre is képes a tévé, Bluetooth 4.2 és Wi-Fi ac vezérlőkkel rendelkezik.

A készülék mellé persze távirányító is dukál, a kellemesen egyszerű felépítésű eszközbe ráadásul külön mikrofon is került, így a felhasználónak nem kell adott esetben emelt hangon beszélnie a Google Asszisztenssel, ha éppen valamilyen kérdése volna, vagy mondjuk hangparanccsal vezérelné a médialejátszást.

A termék hamarosan 300 dolláros, olyan nettó 90 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron fog elérhetővé válni az Egyesült Államokban, az európai forgalmazásával kapcsolatos információk egyelőre nem érkeztek.

Forrás:https://www.origo.hu

Belépés or Regisztráció