Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Csak szervizcsomag lesz az őszi Windows 10-frissítés

Kevés új funkciót tartalmaz, inkább a májusi funkciófrissítés javításával állunk szemben.

Múlt héten megerősítette a Microsoft, hogy a Windows 10 idei őszi frissítése szervizcsomag szerű lesz, vagyis a May 2019 Update változat finomhangolt verziójának tekinthető. A szoftvergyártó két előzetest adott ki a 19H2 néven emlegetett szoftverhez: az Insider tesztprogramban részt vevők egyik része az egyiket. másik része a másodikat kapta meg. A különbség a két build között, hogy az egyikben a funkciók alaphelyzetben kikapcsolt, míg a másikban bekapcsolt állapotban vannak, tudjuk meg Dona Sarkar és Brandon LeBlanc Microsoft-alkalmazottak blogbejegyzésébőlAz elsőnél a funkciókat a Microsoft kapcsolja be fokozatosan, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy használhatóbb visszajelzéseket kapjanak a build általános állapotáról.

De nem a ki-bekapcsolósdi miatt minősíthető a Windows 10 várhatóan szeptemberben esedékes 1909-es változata szervizcsomagnak. Még a múlt hónap elején jelentette be a Microsoft, hogy az év második operációs rendszer frissítése nem egy szokásos nagyszabású funkciófrissítés lesz, hanem egy kisebb jelentőségű upgrade, amelyet ugyanúgy terjesztenek majd, mint a Windowshoz kiadott szokásos havi frissítéseket. Innen vontuk le azt a következtetést, hogy az őszi frissítés a Windows 7-hez és korábbi Windows-változatokhoz kiadott szervizcsomagokhoz lesz hasonló.

Egy klasszikus szervizcsomag tartalmazza a korábban kiadott kumulatív frissítéseket, de ritkán rukkol elő új funkciókkal. Legutóbb 2011 februárjában adott ki ilyet a Microsoft, ez a Windows 7 Service Pack 1 vagy rövidítve SP1 volt.

Az amerikai Computerworld a történtek alapján immár azt feltételezi, hogy a Microsoft áttér az évenként egyszeri funkciófrissítésre, amivel egyaránt jól járnak a vállalati és otthoni felhasználók. Az is nyilvánvalóvá teszi, hogy a 19H2/1909 egy egyszerű szervizcsomag lesz, hogy Sarkar és LeBlanc blogbejegyzésében csak kevés új funkcióról számol be, és azok hatása is kevésbé jelentős. Így például a teljesítményt javító finomításokról írnak: a favorizált processzormag - az egyik logikai processzor alkalmasabb lehet egy adott feladat végrehajtására felturbózott órajele miatt - használatával a Windows 10 hatékonyabban osztja majd el a terhelést.

A Microsoft egyelőre nem adott meg pontos kiadási dátumot a Windows 10 1909-hez, de a szoftvert valamikor szeptemberben akarják megjelentetni. Szeptember 10-ig, az a havi frissítőkeddig kevesebb, mint 4 hét van hátra. Ez a dátum akár a Windows 10-frissítés kiadásának az időpontja is lehet. Mindenesetre valószínűtlen, hogy a hátralevő rövid időben sok új szolgáltatással bővüljön a 19H2, így aztán szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervizcsomag lesz.

Forrás:https://computerworld.hu

Belépés or Regisztráció