Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Siralmas tesztek: egy-két nap alatt megadta magát a Samsung összehajtható telefonjának képernyője

A Samsung több nagy médiumnak is küldött egy-egy példányt a Galaxy Foldból a héten. Több újságíró ugyanazt tapasztalta: az összehajtható készülék képernyője eltört, elromlott.

Nem véletlenül szerepeltek az összehajtható telefonok éveken át a hírek helyett csak pletykákban. Technológiailag nem kis kihívás összerakni egy ilyen eszközt, különös tekintettel a képernyő hajlíthatóságára. Aztán eljött az idén február, amikor – a kis Royole tavaly év végi ízelítője után – előbb a Samsung, majd a Huawei is előállt saját összehajtható mobiljával.

A két telefon közül első ránézésre a kínaiak Mate X-e volt a fejlettebb, és bár a Galaxy Folddal kapcsolatban jogosan lehet(ett) innovációs hátrányt emlegetni, egy dologban azért majdnem biztosak lehettünk: a képernyő rendben lesz. A dél-koreai elektronikai óriás külön kijelzőgyártó részleggel rendelkezik, a Samsung Display – kisebbektől a nagyobbakig – mindenféle képernyőben otthon van. Olyannyira, hogy a telefonok esetében nem csak az igaz, hogy a Samsung mobiljainak kijelzői hosszú évek óta vannak az iparág legjobbjai között, de a vállalat látja el több konkurensét is kiváló telefonképernyőkkel.

Így aztán meglepetésként hatnak a Galaxy Fold több neves tesztelőjének tapasztalatai:

az összehajtható telefon képernyője egy-két nap használat után egész egyszerűen eltört, megtört, elromlott.

The Verge újságírója először egy apró dudorra lett figyelmes a képernyőn – vélhetően valamilyen szennyeződés került alá –, majd eltört a panel. Egy nap használat után. Dieter Bohn hangsúlyozza: semmi különösen nem tett a mobillal, pont úgy használta, mint leendő vásárlói fogják, azaz néha kinyitotta, nyomkodta, becsukta, zsebre tette.Pontosan ugyanezt tapasztalta a Bloomberg hírügyönökség tesztelője is.A tesztelők közül a bloomberges Mark Gurman eltávolította a képernyővédő fóliát, amit állítólag nem kellett volna, de erről senki nem szólt neki. A CNBC munkatársai viszont nem vették le a vékony filmréteget, mégis tönkrement a képernyő.

CNBC azonnal kereste a Samsungot is, de a vállalat – egyelőre – nem kívánta kommentálta az esetet. A The Verge tesztpéldányát viszont magyar idő szerint szerdán este cserélték egy új mobilra, de nekik sem mondtak semmit az ügyről.

A többi tesztelő egyelőre nem számolt be hasonló jelenségről. Nem tudni, hogy arányaiban hány tesztkészüléket érint a gond, mindenesetre nagyon rosszul hangzik, hogy három neves médiumnál is egy-két nap alatt elromlott a képernyő. A probléma oka sem ismert, lehet, hogy a hallgatag Samsung szakemberei sem tudják még, mi lehet a gond.

Elméletileg elképzelhető, hogy a tesztelésre kiadott telefonok még nem az eszköz végleges állapotát tükrözik. Gyakorlatilag azonban, mivel a Samsung a tervek szerint május 3-án már árulni fogja a Galaxy Foldot, ez nem lehet a probléma oka. Két héttel a megjelenés előtt alapvető konstrukciós problémák már nem lehetnek egy termékben.

A Samsung 2000 euróért árulja majd összehajtható telefonját, ami aktuális árfolyamon számolva 638 ezer forintot jelent – nettó. A Magyarországon hivatalos forgalomba nem kerülő készülékért, külföldről behozva, 8-900 ezer forintot is elkérhetnek majd.

Forrás:https://hvg.hu

Belépés or Regisztráció