Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

48 megapixeles, keretből előbújó kamerával jött meg az Oppo új mobilja

A kínai Oppo Indiában mutatta be két új mobilját, az F11-et és az F11 Prót. Utóbbiba építették be a tavalyi év legmenőbb mobilos újdonságát, a keretből előbújó szelfikamerát.

A tavalyi év egyik legizgalmasabb okostelefonja a nyár közepén érkezett meg: a Vivo akkor jelentette be, hogy megcsinálják a barcelonai Mobile World Congressen bemutatott prototípus mobil piaci verzióját. A készülék igazi érdekességét a keretből előbújó szelfikamera jelentette, aminek köszönhetően az előlapot szinte teljes mértékben a kijelző foglja el.

Ez a megoldás tetszet meg a szintén kínai Oppónak is, amely kedden jelentette be az idei évre szánt két mobilját, az F11 és az F11 Pro készülékeket. Az okostelefonok közötti legfőbb különbség, hogy az F11-nél egy vízcsepp alakú notch-ba rejtették el az előlapi kamerát, az F11 Prónál viszont már a mobil keretébe építették be, és akkor bukkan elő, ha elindítjuk a kamera appot – épp úgy, ahogy a Vivonál láthattuk.Mindkét mobil egy 6,53 colos 1080 x 2340 pixel felbontású IPS LCD kijelzőt kapott. A processzort a 12nm-es technológiával gyártott MediaTek Helio P70 jelenti, ami nyolc maggal dolgozik a mobilokban. Mindehhez 4 vagy 6 GB RAM társul, attól függően, hogy 64 vagy 128 GB tárhellyel rendelkező eszközről van szó. A konfigurációt (szintén mindkét mobilban) egy 4000 mAh-s akkumulátor szolgálja ki.A kamerák tekintetében sincs különbség a két mobil között, legalábbis ami a teljesítményt illeti. A hátoldalra egy 48 megapixeles f/1.8 rekeszértékkel bíró szenzor, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelő került, míg a szelfikamerát egy 16 megapixeles f/2.0 rekeszérétkű érzékelő jelenti. Mindkét oldal Full HD felbontásban tud 30 fps sebességű videót készíteni.A készüléket Indiában lehet először megrendelni. Az F11-ből a 4 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel ellátott változatot 19 990 indiai rúpiáért, vagyis nagyjából 79 ezer forintért árulja a cég, míg az F11 Pro esetében a 6 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel ellátott mobil 24 990 rúpiába (kb. 98 ezer forint) kerül.

Forrás:https://hvg.hu

Belépés or Regisztráció