Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

A Chrome hadat üzen a megtévesztő webcímeknek

A Google böngészője figyelmeztet, ha a népszerű webhelyekéhez veszedelmesen hasonló nevű oldalak címét írjuk be.

A Google Chrome egyik új szolgáltatása egy figyelmeztetés lesz, ami akkor jelenik meg, ha olyan webhelyre akarunk ugorni vele, amelynek címe hasonlít egy ismert helyére.

Ilyen megtévesztő URL például a softped1a.com, amely nagyon hasonlít a softpedia.com-hoz, és emiatt roppant mód alkalmas rosszindulatú célokra, például adathalászatra.

Az új funkció nem csak az adathalászat ellen véd (erre amúgy is van már eszköz a Chrome-ben), a célja általánosabb. A böngésző ugyanis megengedi, hogy betöltsük a helyet, csupán figyelmeztet rá, hogy ez nem az a népszerű hely, amit feltehetőleg becéloztunk.

A keresőóriás jelenleg a Canary változatokban teszteli a szolgáltatást, amelyek a jövendő Chrome frissítések előzetes verziói, és ha minden rendben megy, hamarosan a kiforrottabb, stabilabb változatokban is fel fogja kínálni.

A Google a figyelmeztetést a Chrome algoritmusokra kívánja alapozni, ami annyit jelent, hogy az elgépelt címek érzékelése helyileg fog lezajlani, és az üzenet a cím begépelése után azonnal megjelenik.

Forrás:https://computerworld.hu

Belépés or Regisztráció