Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Van helye a fintechnek a templomban

Róma malmai lehet, hogy lassan őrölnek, de vannak egyházak, amelyek gyorsabban reagálnak. Az anglikán egyház egy fintech startuppal együttműködve épp a digitális perselyt teszteli.

A SumUp nevű startup és az egyház közös bankkártyát és Apple Payt is elfogadó perselye túl van az első teszteken. A hívek visszajelzései is kedvezőek voltak, és a számok is kedvezőek. A SumUp közleménye szerint a digitális perselyt használó templomokban megduplázódott az adományok értéke. A sikerre való tekintettel hamarosan bármelyik anglikán templom beszerezheti az egyház belső ellátóhálózatán belül a perselyt.

Az eszközt úgy kell elképzelni, mint egy tálca és egy kártyaterminál szerelemgyerekét. A kijelzőn a hívek választhatnak négy, előre beállított adomány közül. Az adott templom dönti el, hogy melyek ezek az összegek. A körülhordozott persely bármely érintős fizetési módszerrel képes működn.

 

Margaret Cave tiszteletes, az East Greenwich-i templom lelkésze szerint a fejlesztés természetesen jött. Az istentiszteleten egyre több fiatal és kisgyerekes párok jelentek meg az elmúlt években. Ők viszont digitálisan fizetnek és jellemzően nem csörög apró a zsebükben. Ez viszont nem jelenti azt, hogy perselyezéskor nem is adakoznának.

A gyülekezetünk szereti, hogy az élen vagyunk, ha a modern technológia használatáról van szó.

A partnerség a SumUpnak is jól fog jönni. Az anglikán egyház évi 580 millió fontnyi adományt kap 16 ezer templomában. Várhatóan nem minden templomban lesz igény digitális perselyre, de így is nagy ügyfélhez jutott a cég.

Forrás:https://fintechradar.hu

Belépés or Regisztráció