Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Bivalyerős laptoppal jelentkezett a Razer, jött egy pazar monitor is

A Razer a Las Vegas-i CES technológiai szakkiállításon leplezte le a játékosoknak készült monitorát, de egy felturbózott laptopot is előhúzott a kalapból.

Ami a mobilgyártók számára minden évben a barcelonai Mobile World Congress, az a Razer számára a Las Vegas-i CES. A cég az idei évben sem látogatott ki üres kézzel a seregszemlére, vitt magával egy 27 colos, kifejezetten játékokhoz fejlesztett monitort is. A Raptor azonban több mint egy puszta látványosság: még az idei évben megvásárolható termék lesz belőle.

A cég tervezőinek sok munkaórája lehet az eszközben, mert nagyon jól találták el a dizájnját. A készítéskor arra is figyeltek, hogy még a hozzá csatlakoztatott kábelek (tápkábel, HDMI, monitorcsatlakozó, USB-C és USB-A) se rontsák el az összképet, így a hagyományos henger forma helyett laposak lettek a vezetékek.

A 27 colos monitor 2560x1440-es QHD felbontást kapott, amihez 144 Hz-es képfrissítési sebesség társul, a válaszidő pedig 1-7 ms. A Raptor emellett 420 nites fényerővel képes "világítani", valamint támogatja a HDR-szabványt is, igaz, azt nem árulták el, melyik HDR-szabványról van szó.

A Razer az anyaghasználaton sem spórolt: a váz alumíniumból készült, a hátlapja pedig fémből van, így valószínűleg a gyűrődést is rendesen bírja. A Raptor támogatja a kép a képben funkciót, az USB-C-n keresztül pedig a Razer Phone 2 kijelzőjét is megjeleníthetjük rajta. A monitor 700 dollárba (kb. 196 ezer forint) kerül majd.

De nem csupán egy monitorral érkezett a 2019-es CES-re a Razer, Las Vegasban rántották le a leplet a legújabb gamer laptopjukról is. A Razer Blade 15 Advanced nevű gépbe az Nvidia új, GeForce RTX 20-as sorozatú GPU-ja került, valamint támogatja a Windows biometrikus azonosítását, a Windows Hellót is. A laptopból lesz

  • RTX 2060 (6 GB GDDR6),
  • RTX 2070 Max-Q (8 GB GDDR6) és
  • RTX 2080 Max-Q (8 GB GDDR6)

szerelt változat is.Emellett az Intel 8. generációs Core i7-8750H processzora kerül bele, amihez 16 GB RAM társul, a tárhelyről pedig az 512 GB SSD gondoskodik. Az árát 2300 dollárra (kb. 645 ezer forint) lőtték be, január 29-től pedig elérhetővé válik.

Forrás:https://hvg.hu

 

Belépés or Regisztráció