Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Egy korszak vége: az utolsó frissítést kapják a Google Nexus készülékek

A 2015-ben debütáló Google Nexus 5x és 6P a készülékek a vállalat utolsó okostelefonjai voltak a Pixel termékcsalád bevezetése előtt.

Szintén ebben az évben a Google három évre meghosszabbította a frissítési szabályzatát, ami azt jelenti, hogy 2018-ban fognak megérkezni az utolsó frissítések a Nexus készülékekre. A tavalyi előrejelzések szerint a végső frissítésekre novemberben lehet számítani. Tehát elérkeztünk a kijelölt hónaphoz, és mindkét okostelefon megkaphatta az utolsó biztonsági frissítéseit.

A Google Nexus 5X és a Google Nexus 6P készülékek számára a tegnapi naptól elérhető a 2018 novemberi frissítési csomag a OPM7.181105.004-es build number-rel. Ez persze nem változtat azon, hogy mindkét készülék számára az Android Oreo 8.1 maradt az operációs rendszer, hiszen a frissítési szabályzat kiterjesztése csak a biztonsági csomagokra vonatkozott, a fő Android szoftver verziók a korábbihoz hasonlóan csak két évig jöttek ki a Nexus készülékekhez.Természetesen technikailag lehetséges, hogy a továbbiakban is megjelenjenek biztonsági frissítések, de a Google a továbbiakban nem garantálja őket és a hónap végétől nem jelenít meg új verziókat a támogatói weboldalán. Korábban a Nexus 5 kapott egy extra frissítést és a Nexus 6 készülékek számára is elérhetővé vált egy meglepetés frissítés - ám az csak egy újbóli kiadása volt a 2017 októberi frissítésnek, ami el lett halasztva. Emiatt a jövőben is bizakodva várjuk egy újabb 5X és 6P frissítés megjelenését, de szinte biztos, hogy hamarosan sokan váltani fognak egy újabb készülékre. 

Forrás:https://hasznaltandroid.hu

Belépés or Regisztráció