Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Új otthoni internetes díjcsomagok vannak a Telekomnál, érdemes ránézni az árakra

Megújította otthoni internetes tarifarendszerét a Magyar Telekom. Vannak, akiknek érdemes az új csomagokra cserélniük a régebbit, de olyanok is vannak, akik az új feltételekkel csak drágábban juthatnak az eddig használt sebességű internethez. A szolgáltató a megváltozott felhasználói igényekre hivatkozva frissítette az otthoni és a mobilszolgáltatásokat egyesítő Magenta 1 csomagját is.

Az otthoni internet korábbi díjcsomagcsaládját egy nevében és kínálatában is egyszerűbb tarifarendszerre cserélte a Telekom. A sokféle sebességet kínáló díjcsomagok helyett most összesen négy van. A legkisebb, Net S nevű szolgáltatás 150 Mbps letöltési és 50 Mbps feltöltési sebességet kínál, a legnagyobb pedig a 2000/1000 Mbps-t nyújtó Net XL.

A vállalat közlése szerint az optikai beruházásoknak köszönhetően a legalább gigabites internet már 872 ezer háztartásban és telephelyen érhető el. A Telekom korábbi gyakorlata azt sejteti, hogy a legnagyobb csomagot nem véletlen XL-nek nevezték el, később valószínűleg jön majd egy még gyorsabb XXL is.

A 2000 Mbps-os díjcsomagot – vezetékes telefon és tévészolgáltatás mellé – 10 350 forintért kínálták, most pedig 10 395 forint az ára, tehát lényegében ugyanannyi. Drágább lett viszont az 1000 Mbps sebességű – vélhetően jóval többek által igénybe vett – internet: a korábbi 5925 forint helyett most már 6495 forintot kérnek el érte havonta. A lassabb netre előfizetők jól járnak a váltással: a régi 100 Mbps sebességű netnél most olcsóbban érhető el a 150 Mbps-os, a 250 Mbps-ra előfizetők pedig havi +15 forint ellenében kapnak 300 Mbps sebességet. (A gyakorlatban legtöbbek jókora kedvezménnyel jutnak a szolgáltatáshoz, így a végső, fizetendő ár jellemzően kisebb az említetteknél.)

A jelenleg érvényben lévő szerződések árai nem változnak, de hűségidő hosszabbításakor már csak az új tarifák közül lehet választani.

Ráncfelvarráson esett át a vezetékes és mobil szolgáltatásokat összegző Magenta 1 is. Az ezt választók a külön-külön megrendelt szolgáltatások összértékéből 30 százalékos kedvezményt kapnak, ráadásul a Telekom megduplázza a havonta rendelkezésre álló mobilinternetes adatforgalom mennyiségét. A megújult kedvezménycsomaggal azok a régi vagy új Telekom előfizetők élhetnek, akik legalább két vezetékes és egy mobilelőfizetéssel rendelkeznek.

Forrás:https://www.hirkereso.hu/tech/

Belépés or Regisztráció