Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Elrejtett egy ügyes apróságot az Apple az új MacBook billentyűi alá, amiért hálásak lesznek a felhasználók

Az iFixit máris elkezdett szétszedni egyet a bivalyerős új MacBook Prók közül, hogy megnézze, milyen munkát végzett az Apple. Az első érdekességet nem tartott sokáig megtalálni.

Még egy egész hét sem telt el azóta, hogy valósággá vált a MacBook Pro-széria megújítása, az iFixit már el is kezdte szétszerelni az első kezük ügyébe kerülő gépet. És bár még "csak a felszínnél" járnak, máris észrevettek valami érdekeset.

A múlt csütörtöki bemutatón az új MacBook Pro teljesítményéhez képest apró részletnek tűnt csak az Apple megjegyzése, miszerint a harmadik generációs billentyűzeten halkabban lehet gépelni. Pedig nagyon is fontos változásról van szó, az eddigi csúcsgépet használók ugyanis komoly billentyűzetproblémával kellett, hogy szembesüljenek.

Az iFixit szerelői azonban egy extra védelmet találtak a billentyűk alatt. Az eddigi felépítést egy vékony szilikonmembránnal egészítették ki, ami képes megakadályozni, hogy por, morzsa és egyéb szennyeződés kerüljön a billentyűk alá.A megoldás jelentős mértékben hasonlít ahhoz a szabadalomhoz, amely még márciusban került nyilvánosságra. Az extra védelemnek köszönhetően nem vagy jóval nehezebben kerül szennyeződés a billentyű alá, amely így védettebb a mechanikai sérülésektől is. Hogy a technológia mennyire sikeres hosszabb távon a való életben, az hamarosan ki fog derülni.

forrás:http://hvg.hu/tudomany/

 

Belépés or Regisztráció