Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Így egyszerűen megtudhatja, ha feltörték a fiókját

A Have I been pwned? nevű oldal messze a leghasznosabb, ha valaki arra kíváncsi, feltörték-e valamelyi felhasználói fiókját. Ezentúl pedig még könnyebb lesz a lekérdezés, hála a Firefoxnak és a világ egyik legnépszerűbb jelszókezelő programjának.

Kétségtelen, hogy ma már jó néhány dolgot tehetünk annak érdekében, hogy megvédjük a személyes adatainkat. Elég csak a kétfaktoros azonosításra vagy épp a fizikai kulcsok használatára gondolni, de ide sorolhatjuk a biometrikus azonosítást is. Sajnos azonban a hackerek is egyre kifinomultabb eszközökkel dolgoznak, így legfeljebb csak megnehezíteni tudjuk a dolgukat a felhasználói fiók feltörésében, megakadályozni viszont nem.

Éppen ezért érdemes időnként felnézni a Have I been pwned? nevű oldalra, ahol az e-mail-címünket megadva megtudhatjuk, hogy a hozzá tartozó bármelyik felhasználói fiókunkat feltörték-e a hackerek. A szolgáltatás évek óta megbízhatóan működik, és most még kényelmesebb lesz a használata. A napokban kiderült, a világ egyik legjobb jelszómenedzserének tartott 1Password, valamint a Firefox is kap egy-egy olyan új funkciót, amit összekapcsolnak a Have I been pwned? adatbázisával.A Mozilla Firefox Monitor néven kezdte el tesztelni az új funkcióját, amely segítségével már a böngészővől is kereshetünk az említett adatbázisban. Sőt, akár e-mailes figyelmeztetést is kérhetünk, ha a felhasználói fiókunk veszélybe került.A 1Password új funkciója szintén összekapcsolódik a szolgáltatással, fejlesztés pedig a Watchtower nevet viseli. (A névválasztás tekintetében nálunk egyelőre a 1Password áll nyerésre.) A felhasználó ezen keresztül ellenőrizheti le, hogy valamelyik fiókját esetleg feltörték-e, és ha igen, akkor további tippeket is kaphat arra vonatkozóan, hogy mit tegyen.A 1Password webes változata már megkapta az új funkcióját, az asztali gépen működő verzió pedig hamarosan frissül majd. A Firefox esetében még nem tudni, mikor végeznek a teszteléssel.

forrás:https://www.hirkereso.hu/tech/

Belépés or Regisztráció