Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Itt a PC-k Hüvelyk Matyija

A CarDroid tényleg nem nagyobb, mint az ujjunk, a tudása viszont elképesztő. Decemberben már fogalomba is kerülhet.

A Google androidos Auto appját több mint egymilliárd alkalommal töltötték le, és becslések szerint több mint százmillió autóban használják a platformot. De nem mindenki rajong érte, és kétségtelenül vannak korlátai. És itt jön a képbe a CarDriod Innovations nevű hongkongi cég, amely az Indiegogón indított kampányt a világ talán legkisebb PC-jének sorozatgyártása érdekében.

Az autókba szánt számítógépes eszköz alig nagyobb, mint a kisujjunk, a fejlesztőknek mégis sikerült belepréselniük egy 8 magos processzort, 4 gigabájt RAM-ot,  64 gibájt tárterületet, egy microSD kártyahelyet, GPS antennát, beépített mikrofont, továbbá a kapcsolatokhoz Bluetooth 5.0-t és 802.11ac wifit, végül operációs rendszernek az Android 9.0-t.

Van egyszerűbb változat is az eszközből, amely négymagos processzort, 2 gigabájt RAM-ot és 16 gigabájt tárat kínál mindössze 64 dollárért. De a drágább verzió is csak 99 dollárba kerül.

A CarDroid PC-je segítségével járművünk képernyőjén futtathatjuk a teljesértékű Android OS-t, amelyen keresztül elérhetővé válik a YouTube, a Netflix, a TikTok és a Google Play kínálatában szereplő többi app. Valóságos szórakoztató központtá alakíthatjuk vele autónkat - más kérdés, hogy közlekedésbiztonsági szempontból ez jó vagy rossz.

A termék jelen pillanatban már túl van a prototípus fázison, és a távol-keleti startup a gyártás előkészítésén dolgozik. Az első darabokat még idén le szeretnék szállítani a miniatűr PC-ből.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció