Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

A Windows 10 nem látja rendesen az internetet? Így segíthetünk rajta!

A májusi funkciófrissítés telepítése után egyes alkalmazások nem tudnak az internetre kapcsolódni, miközben a böngésző például vidáman fut. Mutatunk egy lehetséges gyógymódot.

A Windows 10 frissítések gyakran elrontanak olyasmit, ami korábban jól működött, és ez alól a legújabb, 2004-es build sem kivétel. Különféle fórumokon sokan számolnak be arról, hogy bizonyos Windows 10 appok nem tudnak hozzáférni az internethez, holott a PC sikerrel kapcsolódott, és a böngésző is jól működik. Elvileg a Microsoft is tudatában van a gikszernek és dolgozik is egy javításon, de amíg az megérkezik, manuálisan is megpróbálhatjuk megoldani a problémát. Mutatjuk, hogyan!

A fenti bajok a legtöbbeknél látszólag minden ok és figyelmeztetés nélkül jelentkeznek. Ha a Windows 10 tálcájának értesítési területén megjelenik az internet-kapcsolat hibájára utaló sárga háromszög, és a Steam, a Spotify vagy a Fortnite nem tud a világhálóra kapcsolódni, miközben a böngészőnek ez sikerül, az azt jelenti, hogy bizony, minket is elért a legújabb frissítési kórság.

A Microsoft szerint a gond a Windows 10 Network Connectivity Status Indicatorával áll kapcsolatban. A cég megindította a vizsgálatot, és a maga idejében közreadja a javítást, de néhány felhasználó már talált egy áthidaló megoldást, amely az említett appok esetében is helyreállítja az internet-kapcsolatot.

A megoldás a következő:

  1. A tálcán lévő keresősávba írjuk be a "Beálításszerkesztő" parancsot, és a megjelenő listában kattintsunk a kapcsolódni képtelen alkalmazás nevére.
  2. Amikor a rendszer rákérdez, hogy engedjük-e az alkalmazásnak módosítások végrehajtását, kattintsunk az Igen parancsra.
  3. A Beállításszerkesztőben a mappák megnyitásával keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet mappát.
  4. A jobb egérgombbal kattintsunk az EnableActiveProbing elemen, és válasszuk ki a Módosítás parancsot.
  5. Az Érték sorban lévő számot módosítsuk 0-tól 1-re.
  6. Az OK gombon kattintva zárjuk le az ablakot, és mentsük el a módosításokat.
  7. Zárjuk le a Beállításszerkesztőt
  8. Indítsuk újra a számítógépet.

Ha minden jól megy, ezután az akadozó appok is csatlakozni tudnak majd az internetre - ha nem, akkor viszont sajnos máshol is összegabalyodott a rendszer - ebben az esetben alighanem muszáj lesz kivárnunk a Microsoft javítását.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció