Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Remek új ingyenprogram Windows 10-hez

A Microsoft által kiadott Windows File Recovery Tool véletlenül törölt fájlok visszaállítására szolgál. Üröm az örömben, hogy a májusi funkciófrissítésnél régebbi Windows 10-eken nem fut.

Minden számítógép-használó rémálma az, amikor véletlenül letörlődik valamilyen fájl, amelyről később kiderül, hogy mégiscsak fontos lett volna. És persze, ott a két körös törlés, amikor először a Lomtárba kerülnek a fájlok, és egy ideig még visszanyerhetőek innen. De szerintünk mindenkivel előfordult már, hogy ennek ellenére sikerült leradírozni fontos adatokat. Ilyenkor aztán jött a keresgélés mindenféle külső fejlesztők által írt szoftverek után, amelyektől az elveszett báránykák visszaterelését reméljük. Mostantól viszont van "belsős" megoldás is a problémára.

A Microsoft új appot adott ki a Windows 10-hez, amelynek segítségével véletlenül kitörölt fájlokat menthetünk meg az enyészettől. A Windows File Recovery Tool nevű eszköz, amelyet a Microsoft Store-ból tudunk telepíteni, a dokumentumok mellett fotók visszanyerésére is kiváló, ugyanis az appáruház ismertetője szerint külső tárolókat, például microSD kártyákat is kezelni tud.

Ha töröltünk egy fontos fájlt, vagy akár egy egész merevlemezt,  vagy nem tudjuk, hogyan kezeljünk egy adatvesztés, a Windows File Recovery segít a bajban, állítja a Microsoft ajánlója. Ha fényképezőgépről vagy SD kártyáról kell visszaállítanunk valamit, a fejlesztő a Signature módot ajánlja, amely az NTFS visszaállítás lehetőségein túllépve a tárolóeszköz követelményeihez igazodik. Legyen szó merevlemezről, SSD-ről, USB meghajtóról, vagy memóriakártyáról, a Windows File Recovery-ban bátran megbízhatunk, reklámozza termékét a fejlesztő.

Van azonban két bökkenő. Az egyik az, hogy a praktikus szoftvereszköz valójában egy utasítássoros segédprogram, és nincs hozzá grafikus felhasználói felület (GUI). Emiatt a kezdők számára még akkor is túl kemény diót jelenthet, ha a Microsoft igen alapos támogató oldalt állított össze a használatáról. 

A másik kellemetlen hír az, hogy az app csak a Windows 10 v. 2004-től, tehát a májusi nagy frissítéstől fölfelé működik. Ezt a verziót a Microsoft fokozatosan terjeszti, és akinek a gépét még nem érte el, az egyelőre a segédprogramot sem tudja telepíteni.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció